Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Gambas in knoflookolie

Gambas in knoflookolie

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Bereiding Gambas in knoflookolie:

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Spanje? Dan is de kans vrij groot dat je daar niet alleen de heerlijke geur van gambas in knoflookolie hebt gezien en geroken, maar dat je deze ook zelf hebt geproefd. Waar we deze in Nederland in knoflookolie doen, noemen de Spanjaarden dit Gambas al ajillo. Ondanks het feit dat op vakantie alles beter smaakt, zijn we ervan overtuigd dat dit recept ontzettend dicht in de buurt komt. Helaas kunnen we de heerlijke Spaanse temperaturen niet naar Nederland halen, maar kunnen we je natuurlijk wel voorzien van dit heerlijke gerecht.

Perfecte tapas

Spanje is natuurlijk het land van de tapas. Kleine hapjes, die verspreid over de tafel, onder het genot van een heerlijk glas wijn worden opgegeten. Omdat deze trend ook is overgewaaid naar Nederland, zijn er tientallen heerlijke gerechten die worden geprobeerd om na te maken. Waaronder ook deze heerlijke gamba’s in knoflookolie. Maar voordat je dit overheerlijke gerecht op tafel hebt staan, wordt er nog wel het nodig van je gevraagd. Gambas in knoflookolie vraag namelijk de nodige inspanning. Ondanks het feit dat het gerecht in minder dan een half uur klaar is, is het wel belangrijk de juiste stappen te volgen en ook gebruik te maken van de juiste ingrediënten.

 

Kies voor verse gamba’s

Je ontkomt er natuurlijk niet aan dat je kookplaat tijdens het bakken van de gamba’s vies wordt. Om ervoor te zorgen dat je kookplaat langer meegaat, biedt een afdekplaat inductiekookplaat uitkomst. Deze plaat kan namelijk over de kookplaat worden gelegd, waardoor de kookplaat gerust vies kan worden. Zo ook tijdens het bakken van de gamba’s. Om ervoor te zorgen dat je een heerlijk gerecht op tafel zet, is het aan te raden om de gambas zo vers mogelijk te halen. Bij voorkeur bij een speciaalzaak of visboer op de markt. Door namelijk te kiezen voor  verse gamba’s, zullen de oliën veel beter in de gamba’s kunnen trekken en zorg je voor een optimale smaakbeleving.

Het recept

Nu je exact weet wat je kunt verwachten, is het tijd voor het recept. Dit recept is geschikt voor maar liefst 4 personen en heeft een bereidingstijd van iets meer dan een kwartier. Voor het maken van dit heerlijke recept heb je nodig:

  • 400 gram gepelde gamba’s
  • 4 teentjes knoflook (geen poeder)
  • 4 rode pepers (gedroogd)
  • Zout en peper
  • Peterselie
  • Olijfolie

 

Je kunt eventueel aanvullend voor een wat frissere smaak ook citroen toevoegen. Omdat niet iedereen dit even lekker vindt, kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om dit apparaat te serveren.

Voordat je begint met het bakken van de gambas, is een spatscherm keuken een absolute aanrader om vlekken te voorkomen. Eerst zorg je ervoor dat de 4 teentjes knoflook worden gesneden. Dit doe je in plakjes, nadat je ze uiteraard hebt gepeld. De gamba’s maak je vervolgens droog en doe je in een mengsel van de gedroogde pepers, het zout en peper en ook een flinke scheut olijfolie. De gamba’s mogen namelijk best ‘zwemmen’ in het mengsel. Laat ze hier vervolgens even rustig een paar minuten in liggen, zodat de smaken goed in de  gamba’s kunnen trekken. Vervolgens zet je een wokpan op de kookplaat en voeg je de gamba’s toe. Deze bakje een aantal minuten totdat ze mooi roze worden van kleur. Is dit gebeurt, dan is het tijd om ze uit de pan te halen en mooi te serveren.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: