Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Spaanse surf en turf spies met gamba’s

Spaanse surf en turf spies met gamba’s

Ingrediënten:

  • 12 ongepelde gamba's
  • 1/2 chorizo
  • 1 citroen
  • 1/4 tl chili vlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes verse organzo
  • 1 pakje Tomato Frito
  • 3 el olijfolie

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Spaanse surf en turf spies met gamba’s: Het is een lekkere spies die je echt aan Spanje laat denken met de lekkere chorizo worst. De worst en de garnalen zijn een goede combinatie. Het sausje bij de spiesjes maakt het gerecht helemaal af. Je kunt dit als een hapje eten maar je kunt het ook als avondeten eten met brood of iets erbij geserveerd.


Bereiding Spaanse surf en turf spies met gamba’s:

Als eerst ga je de chorizo worst snijden. Je verwijderd het vel van de worst en snijd stukjes van ongeveer 1 cm. Eerst prik je een worstje aan de spies, dan een gamba, dan een worstje, dan een gamba en dan nog een keer een worstje. Zo is alles mooi om en om en ziet het er heerlijk uit. Maak 6 spiesjes in totaal.

Pers de citroen uit in een bakje en voeg hier wat olie bij toe. De andere citroen moet je nog even voor later bewaren. Bestrijk de garnalen met het mengsel van citroen en olie.

Snijd de knoflook en oregano fijn. Van de oregano moeten ongeveer 2 takjes grof gesneden worden.

Verhit de rest van de olie in het bakje in een koekenpan. Fruit de knoflook, chili vlokken en oregano. Dit doe je ongeveer binnen 1 minuut. Daarna kun je meteen de Tomato Frito toevoegen. Dit laat je 5 minuutjes pruttelen. Zet het wel op laag vuur.

Ondertussen ga je de garnalen spiesjes klaarmaken. Zet een grillpan op het vuur en doe er olie in. Gril de spiesjes ongeveer 3 minuten aan iedere kant. De laatste 3 minuten kun je de citroenhelft mee laten grillen.

Nu kun je de spiesjes en tomatensaus mooi serveren!


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: