Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Gamba’s diabolique met witte wijn

Gamba’s diabolique met witte wijn

Ingrediënten:

  • 500 gram gamba's
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chili peper
  • 2 eetlepels dragon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml room
  • 50 ml witte wijn
  • 200 ml visfumet
  • beetje suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Gamba’s diabolique met witte wijn: Er zit een beetje witte wijn in dit gerecht. Dit gerecht is niet erg standaard in de Nederlandse keuken. De kooktijd is langer dan bij de meeste gerechten. Het is erg lekker en vooral leuk om te maken op een speciale gelegenheid.



Bereiding Gamba’s diabolique met witte wijn:

Bij dit gerecht maakt het niet uit of de gamba’s gepeld of ongepeld zijn.

Je begint eerst met alle groenten te snijden. Snipper de uit en knoflook. De paprika mag in kleine blokjes gesneden worden. Snipper de chili peper en de dragon. In dit gerecht zit ook een wortel. Deze moet geschild worden en in stukjes gesneden worden. Snijd ook de tomatenblokjes alvast. Deze moeten er later bij dus houd je apart van de andere groenten.

Zorg dat de olijfolie goed heet is. Je kunt hiervoor het beste een sauspan gebruiken. Bak de gamba’s in 4/5 minuten gaar. Haal ze uit de pan. Voeg daarna alle groenten toe die je net hebt gesneden. Deze mogen glazig gestoofd worden. Dan voeg je de wijn en visfumet toe en laat je het samen koken. Voeg nu de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. De room mag nu ook toegevoegd worden. Laat dit kort inkoken. Voeg dan de gamba’s terug bij de saus en laat deze ook nog even warm worden. Voeg nu de suiker en dragon toe. Als laatste kun je nog peper en zout toevoegen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: