Pasta pesto met gamba, gegrilde groenten en mozzarella
Ingrediënten:
- 225 gram gepelde gamba's
- 150 gram spaghetti
- 1 teentje knoflook
- 450 gram gegrilde groenten
- 150 gram cherrytomaten
- 75 gram mini mozzerellabolletjes
- 3 el pesto alla Genovese
- 2 el olijfolie
Pasta pesto met gamba, gegrilde groenten en mozzarella: Paste pesto is heel erg populair de laatste tijd. Wie vind het tenslotte niet lekker? Je kunt er alles mee combineren. In dit gerecht hebben we heerlijke gamba’s gebruikt, cherry tomaatjes, gegrilde groenten en pesto. Dit lijkt ons een heerlijke combinatie. De mozzarellabolletjes maken het af door hun lekkere smaak.
Bereiding Pasta pesto met gamba, gegrilde groenten en mozzarella:
De spaghetti kun je volgens de verpakking klaarmaken. Bij elke pasta is het namelijk een andere kooktijd, let hier goed op.
Ondertussen kun je al van alles doen! Snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een hapjespan en bak de knoflook en gegrilde groenten op middelhoog vuur in 5 minuten warm. Voeg de garnalen toe en bak deze ook 4 minuten mee. Ondertussen kun je de cherrytomaten halveren.
De spaghetti is nu goed en mag afgegoten worden. Nu kun je de pesto en cherrytomaten door de pasta heen roeren. Voeg ook de garnalen en groenten erbij. Roer voorzichtig alles door elkaar. Verdeel de pasta over 2 borden en leg daarna de mozzarellabolletjes erop.
Eet smakelijk!
Recept door: Gamba recepten