Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Pasta gamba rode saus

Pasta gamba rode saus

Ingrediënten:

  • 300 gram Rummo riccioli
  • 1 rode peper
  • 4 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram gamba's
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 bos groene asperges
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • peper en zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Pasta gamba rode saus: Het is een lekkere simpele pasta met garnalen en tomatensaus. Je kunt het in de winter eten maar ook in de zomer. De citroen en asperges maken het gerecht fris.



Bereiding Pasta gamba rode saus:

Zet een pan met water op het vuur. Laat het water koken en voeg de pasta toe. Het verschilt per pasta hoelang deze moet koken, dus kijk eerst op de verpakking. Pasta is in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar.

Ondertussen kun je de peper snijden. Snij de peper in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de peper in halve ringen. De tomaten mogen in grove stukken gesneden worden. De knoflook moet gepeld en geperst worden.

Nu kun je de pasta afgieten. Verhit in een pan de olie en voeg de rode peper en de gamba’s toe. Laat deze 2 minuten bakken. Voeg dan de tomaten, knoflook en tomatenpuree toe. Bak dit ongeveer 3 minuten mee en doe er wat zout en peper bij. Nu kun je de pasta toevoegen en deze goed omscheppen. Meng alles goed en zorg dat alles warm is.

Snij de onderkant van de asperges eraf. Smeer de asperges in met olie en grill deze. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

Snijd de citroen in 4en en leg op ieder bord een partje.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: