Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Pasta gamba met spinazie pesto

Pasta gamba met spinazie pesto

Ingrediënten:

  • 250 gram gepelde gamba's
  • 500 gram pasta
  • 250 gram gesneden bladspinazie
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Pasta gamba met spinazie pesto: Bij dit gerecht maak je zelf je saus door spinazie pesto te maken. Je gebruikt bij de pesto extra spinazie. Dit is een heerlijke smaak voor bij de garnalen. Veel mensen vinden pasta gamba lekker. Je kunt het in de hoeveelheid maken die je zelf wilt.



Bereiding Pasta gamba met spinazie pesto:

Zet het water op om de spaghetti te koken. Als het kookt kun je deze er in doen, dit is ongeveer na 5 minuten. Ondertussen kun je de spinazie pesto maken. Dit doe je door de spinazie, pijnboompitten, basilicum, 2 teentjes knoflook en olijfolie in een blender te doen. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Het moet goed gepureerd worden. Zorg dat het mooi dun is zodat het een saus word. Nu is het water wel aan het koken. Voeg de spaghetti toe en laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Zet nu een grote koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Pers de 3 andere teentjes knoflook boven de pan. Voeg direct hierna de gamba’s bij de knoflook. Zet het vuur wat hoger. In 4 minuten worden de gamba’s ongeveer gaar. Kijk of de pasta goed is en giet deze daarna af.

Verdeel de spaghetti over de borden met een flinke schep spinazie pesto. Verdeel vervolgens ook nog de gamba’s over de 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Garneer deze heerlijke pasta eventueel met geschaafde Parmezaanse kaas en extra pijnboompitten


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: