Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Roerbak noedels met gamba’s

Roerbak noedels met gamba’s

Ingrediënten:

  • 300 gram gepelde gamba's
  • 225 gram Thaise witte rijstnoedels
  • 2 rode uien
  • 700 gram brocolli
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 77 gram Thaise rode curry paste
  • 1 el olie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Roerbak noedels met gamba’s: Het is een Thais gerecht dat hier in Nederland ook regelmatig gegeten word. Het is makkelijk en snel te bereiden. Er zit groente in maar ook pasta en vis, een goed gevulde maaltijd dus! Je kunt er zelf andere groenten aan toevoegen of andere kruiden. Aan noedels kun je je eigen draai geven!



Bereiding Roerbak noedels met gamba’s:

Zet een hapjespan op het vuur en verhit deze met wat olie. Dan kun je de currypasta op 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Ondertussen dat dit staat te pruttelen kun je de broccoli gaan snijden. Deze moeten in kleine roosjes worden gesneden. Als je dit hebt gedaan kun je ze toevoegen aan de currypasta. Blus dit af met de kokosmelk en laat het 3 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg dan de gepelde garnalen toe en laat dit ook 3 minuten zachtjes koken.

Ondertussen ga je de noedels bereiden zoals op verpakking. Je kunt de uitjes in kleine ringen snijden of fijn snipperen. Schep de noedels dan door de curry en verdeel deze over 4 kommen. Verdeel nu de rode ui nog en klaar ben je!

Tip: Serveer met verse koriander.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: