Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Gamba pannetje met roomsaus

Gamba pannetje met roomsaus

Ingrediënten:

  • 20 gamba's
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels peterselie
  • olie
  • cayennepeper
  • zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.75 sterren - gebaseerd op 4 reviews

Gamba pannetje met roomsaus:

Gamba’s hebben van zichzelf al erg veel smaak. Er hoeven dus niet veel ingrediënten bij betrokken te worden om er iets lekkers van te maken. Hierbij word nog wel een andere vissoort bij toegevoegd om het nog even een extra smaak te geven.


Bereiding Gamba pannetje met roomsaus:

Maak eerst de gamba’s schoon als ze dit nog niet zijn. Je hebt gepelde gamba’s en ongepelde gamba’s. Hier kun je zelf voor kiezen in de winkel.

Je gaat nu eerst de ui en de tomaat voorbereiden. Pel de ui en snijd deze in hele kleine blokjes. Nu zet je een pan klaar en giet hier olijfolie in. De olijfolie moet eerst heet zijn. Fruit de ui glazig, dit betekend dat ze niet bruin worden gebakken. Voeg hier de gamba’s bij toe. Dan kan de smaak alvast goed loskomen. Laat het op hoog vuur 2 minuten bakken. Leg nu de gamba’s apart in een bak. Giet de room in de pan, zorg nu wel dat het vuur lager staat anders gaat het de snel. Giet de tomatenpuree er door en zorg dat je het goed geroerd hebt. Nu kunnen de zout en cayennepeper erdoor. Voeg de scampi’s er weer bij en roer nog even. Laat de scampi’s weer even opnieuw warm worden op laag vuur. Als dit over de borden verdeeld is kun je er nog een plakje gerookte zalm op leggen.

Tip: Serveer met groente en aardappels.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: