Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Komkommerreepjes met sesamgamba’s

Komkommerreepjes met sesamgamba’s

Ingrediënten:

  • 150 gram gamba's
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel pittige chilisaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Komkommerreepjes met sesamgamba’s: Groente is erg goed te combineren met gamba’s. Zo geeft komkommer ook een erg frisse smaak. Sesam is een niet al te overheersende smaak maar is wel een lekkere combinatie met de gamba’s. Het is een gezond gerecht dat niet veel bereidingstijd nodig heeft.


Bereiding Komkommerreepjes met sesamgamba’s:

Als eerste is het belangrijk dat de gamba’s gepeld en schoon zijn. Daarna ga je zorgen voor de komkommer reepjes. Was de komkommer goed en snijd hem dan mooi in reepjes. De reepjes moeten ongeveer 3/4 centimeter lang zijn en natuurlijk niet te dik. Leg de reepjes even apart in een kom.
Alle ingrediënten mogen nu gemengd worden (houd de gamba’s, sesamzaadjes en komkommer hierbij apart). De gamba’s leg je nu in deze marinade. Roer goed door en zorg dat de marinade overal zit.

Verhit een koekenpan op het vuur. Hier zit geen boter of olie in. Leg hier alle gamba’s inclusief de marinade in. In 3 tot 5 minuten zijn de gamba’s gaar. De reepjes komkommer liggen apart in een kom. Schep hier de garnalen en verhitte marinade bij. Je kunt het natuurlijk ook apart houden. Garneer de komkommerreepjes en gamba’s met sesamzaadjes.

Tip: Serveer er rijst bij.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: