Gamba recepten

Alle heerlijke Gamba recepten op één site

Kerriesoep met gambaspies

Kerriesoep met gambaspies

Ingrediënten:

  • 30 gamba's
  • 1 ui
  • 3 aardappels
  • 700 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels kurkama
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 ml slagroom
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 lente uitjes
  • 25 gram roomboter
  • een handje ongezouten cashewnoten
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Aantal personen: 5
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Kerriesoep met gambaspies: De kerriesoep heeft een heerlijke rijke smaak. De soep is niet pittig maar is wel lekker gekruid. De kokosmelk geeft de soep een zoetere smaak. De gamba spies smaakt heerlijk bij de soep. Het geeft net dat beetje extra. Als je de soep met een beetje brood serveert heb je een heerlijke lunch.



Bereiding Kerriesoep met gambaspies:

Kerriesoep:
Het belangrijkste is om eerst de kippenbouillon te verwarmen. Versnipper de ui en 2 teentjes knoflook. Schil de aardappelen en zorg dat het kleine blokjes worden. De bouillon is nu wel ongeveer heet. Smelt de roomboter in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. Doe dan de aardappelen, peper en zout en een theelepel koriander in de hoge pan. Giet hierover heen de kippenbouillon die nu al warm is. Breng dit samen met de aardappelen aan de kook. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt met een vork voelen of een aardappel gaar is, de aardappel is dan zacht. Pureer de aardappels in deze pan.

Voeg de slagroom en kokosmelk bij de aardappels en kippenbouillon. Ga er een keer doorheen met een staafmixer. Nu weet je zeker dat alles gepureerd is. Voeg de kerrie en kurkuma toe. Doe dit met kleine snufjes. Het zijn namelijk erg sterke kruiden. Proef dus telkens goed voor je er weer wat bij gooit.

Pers de 2 overgebleven teentjes knoflook. De knoflook en koriander kun je even bakken in een koekenpan. In de koekenpan moet olijfolie zitten. Dit kun je daarna nog warm in de soep doen.

Gambaspies:
Bak de gamba’s in het kruidenmengsel van een teentje knoflook en een theelepel koriander. Bak ze aan beide kanten een minuut. Strooi een beetje peper en zout over de gamba’s. Laat de gamba’s afkoelen en rijg ze aan een spiesje. Ze worden in de soep weer een beetje opgewarmd. Aan iedere spies komen 6 gamba’s.

Garnering:
Je kunt om de soep nog een andere smaak te geven nog wat andere dingen in de soep doen. Deze ingrediënten worden niet gepureerd maar blijven onderin de soep liggen. Verkruimel de cashewnoten zodat het geen grote stukken zijn. Snijd de lente uitjes in kleine blokjes. Giet nu de soep in de kom. Als laatste kun je nog wat blaadjes koriander boven op de soep leggen. Het mooiste is m het spiesje schuin in de soepkom te zetten.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: