Gamba’s in tomatenroomsaus
Ingrediënten:
- 24 gamba's
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode paprika
- 1 eetlepel peterselie
- 200 ml room
- scheutje cognac
- 1/2 eetlepel (pikante) paprikapoeder
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- olijfolie
- zout
- peper
Gamba’s in tomatenroomsaus: Gamba’s zijn fijne grote garnalen. Je kunt er allerlei recepten mee maken. De garnalen zijn heerlijk te combineren met tomaten. Daardoor hebben we voor jou een recept uitgekozen met tomaat en room. Een heerlijke combinatie! Het is zeker de moeite waard om het te proberen.
Bereiding Gamba’s in tomatenroomsaus:
Je hebt natuurlijk gambas die al gepeld zijn maar je hebt ook ongepelde gamba’s. Als je gamba’s nog niet gepeld zijn, doe dit dan eerst. Daarna ga je de ui pellen en deze in kleine stukjes snijden. Je kunt de knoflook in kleine stukjes snijden maar je kunt ook een perser gebruiken, dit vind ik persoonlijk handiger. Pel en ontpit de tomaten voor een betere smaak. Snij ze in hele kleine blokjes. Snij de paprika net zo klein.
Doe de ui met knoflook in een pan en laat deze even stoven in olijfolie. Doe nu de paprika erbij. Voeg hierbij ook de gamba’s toe en laat deze zachtjes garen. Strooi daarna een beetje paprika en kerriepoeder over de gamba’s heen. Doe er de blokjes tomaat bij en laat deze zachtjes warm worden. Je kunt de plan blussen met een scheutje conjac. Daarna blus je het nog met room en laat je dit inkoken. Zo word de ‘saus’ wat dikker. Voeg daarna nog zout en peper toe voor een beetje extra smaak.
Recept door: Gamba recepten